6 Μάρτιος 2019, 15:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2019, 14:54

Ελένη Αντωνιάδου: Η επιστήμονας της NASA έγινε η πρώτη Ελληνίδα Barbie

  • Ελένη Αντωνιάδου: Η επιστήμονας της NASA έγινε η πρώτη Ελληνίδα Barbie

Η εταιρεία Mattel, που βρίσκεται πίσω από τη διάσημη κούκλα Barbie, έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μια στροφή στα πρότυπα που θέλει να περάσει στα μικρά κορίτσια που αγοράζουν μανιωδώς την κούκλα. Η Barbie δεν είναι πια μια απλά καλλίγραμμη, ξανθιά και καλοντυμένη κούκλα. Η Mattel προσπαθεί να δώσει στα κορίτσια ισχυρά πρότυπα, αποτυπώνοντας στις διάσημες Barbie γυναίκες που με τις σπουδές τους, τον αγώνα τους και την τέχνη τους άλλαξαν την ιστορία.

Φέτος, που γιορτάζει μάλιστα και τα 60 χρόνια της, και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Barbie τιμά και μια Ελληνίδα.

Ο λόγος για την Ελένη Αντωνιάδου, μια επιστήμονα στους τομείς της αναγεννητικής ιατρικής και της βιοδιαστημικής που έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα και βρέθηκε να εργάζεται για τη NASA. Ως νέα ερευνήτρια ψάχνει θεραπευτικές αγωγές βλαστικών κυττάρων για μεταμοσχεύσεις, ενώ μελετά και τις επιπτώσεις της διαστημικής ακτινοβολίας και της μικροβαρύτητας.

Η Mattel και φέτος τιμά γυναίκες με από διαφορετικούς χώρους, εθνικότητες και με διαφορετική ομορφιά και σωματότυπο. Ανάμεσα στις Barbie-πρότυπα για το 2019 βρίσκονται το μοντέλο Άσλεϊ Γκράχαμ, η ζωγράφος Φρίντα Κάλο, η μαθηματικός Κάθριν Τζόνσοσν και η σκηνοθέτρια Πάτι Τζένκινς.

  • Πηγή: sputniknews.gr.