6 Μάρτιος 2019, 15:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2019, 13:54

Πού και πότε θα γίνει το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών του ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

  • Διευρυμένο συμβούλιο συγκαλεί ο ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
    Από προηγούμενη συνάντηση του ΣΠΟΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Με θέμα το 11ο Παιδικό-Εφηβικό Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών και τις 14ες Αυγομαχίες, οι πρόεδροι και οι χοροδιδάσκαλοι των σωματείων του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συναντήθηκαν το Σάββατο 2 Μαρτίου στα γραφεία του Συνδέσμου στη Δράμα προκειμένου να συζητήσουν και να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το 11ο Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Χρυσούπολης, ενώ οι 14ες Αυγομαχίες την Κυριακή 5 Μαΐου, στο Μικροχώρι Δράμας.

Το λόγο πήρε πρώτα ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Γρηγόρης Κεσαπίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εκπρόσωπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Προχώρησε αναλύοντας τα θέματα της συνάντησης. Πρώτα αναφέρθηκε στο 11ο Παιδικό-Εφηβικό Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών το οποίο θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) στη Χρυσούπολη, και συγκεκριμένα στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Το Φεστιβάλ, όπως τόνισε ο πρόεδρος, διοργανώνεται για 10 συναπτά έτη, κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της περιφέρειας, και στοχεύει στην προετοιμασία των παιδιών και των εφήβων για τη συμμετοχή τους μελλοντικά στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ της ΠΟΕ. «Πρόκειται για μια μικρογραφία του πανελλαδικού φεστιβάλ, μέσω της οποίας μεταλαμπαδεύονται τα ήθη, τα έθιμα, η ιστορία και η κουλτούρα του ποντιακού ελληνισμού στις νεότερες γενιές. Συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότεροι από 800 χορευτές από τα σωματεία του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Δράμας» τόνισε ο πρόεδρος.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον καθορισμό των συντονιστών-χοροδιδασκάλων, καθώς και την επιλογή των χορών που θα παρουσιάσουν τα σωματεία κάθε νομού, η οποία θα ολοκληρωθεί σε μελλοντική συνάντηση.

Τέλος συζητήθηκε η διεξαγωγή των 14ων Περιφερειακών Αυγομαχιών, η οποία ανατέθηκε στον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου «Παναγία Σουμελά» και ορίστηκε να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στο Μικροχώρι Δράμας.