6 Μάρτιος 2019, 12:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Μάρτιος 2019, 11:56

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα και τη Νιγηρία μέσα του

  • Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την Ελλάδα και τη Νιγηρία μέσα του
    (Φωτ.: EPA / John G. Mabanglo / Shutterstock Out)

Για την Ελλάδα, για τον τρόπο που μεγάλωσε αλλά και για την καταγωγή της οικογένειας Αντετοκούνμπο από τη Νιγηρία μίλησε στην αμερικανική ιστοσελίδα theundefeated ο Greek Freak. Το δημοσίευμα τονίζει ότι ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο μετακόμισαν από το Λάγος στην Ελλάδα το 1991 με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους και αγωνίστηκαν για να βρουν δουλειά.

Σχετικά με τη νιγηριανή κουλτούρα με την οποία μεγάλωσε, ο Γιάννης τονίζει ότι περιλαμβάνει την πειθαρχία, το σεβασμό στους μεγαλύτερους και την ηθική.

Οι γονείς του μιλούσαν διαφορετική διάλεκτο (στη Νιγηρία υπάρχουν 250), και ο ίδιος μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα από την Igbo, που είναι μία από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες στη χώρα. Ο Γιάννης ελπίζει ότι σύντομα θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Νιγηρία, γνωρίζει ότι τα παιδιά του είναι πιθανό να μεγαλώσουν στις ΗΠΑ, αλλά θέλει να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να δουν πού μεγάλωσε εκείνος και το μέρος που πρωτόπαιξε μπάσκετ.

Σχετικά με το προσωνύμιο Greek Freak απάντησε ότι «το αγαπά» διότι είναι μέρος του ποιος είναι τώρα. «Δεν έχει σημασία τι μπορούν να πιστέψουν οι άνθρωποι από το παρατσούκλι μου. Υπήρχαν πολλές φορές όταν βρισκόμουν στην Ελλάδα όπου μου έλεγαν ότι δεν είμαι Έλληνας επειδή είμαι μαύρος», σημείωσε. Αλλά υπήρξαν και πολλές φορές που του συνέβη το αντίθετο: κάποιοι να του λένε ότι δεν είναι Αφρικανός, είναι Έλληνας. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καταλήγει: «Αλλά δεν με νοιάζει πραγματικά. Βαθιά  μέσα μου ξέρω ποιος είμαι και από πού είμαι. Αυτό είναι όλο που έχει σημασία για μένα».