5 Μάρτιος 2019, 21:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2019, 21:01

Εντοπίστηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε τρία σημεία στο Λονδίνο

  • Εντοπίστηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε τρία σημεία στο Λονδίνο
    Αστυνομικοί περιπολούν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Waterloo (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λονδίνο μετά από αναφορές για τρεις «ύποπτους» φακέλους που βρέθηκαν σε κτήρια μεγάλων μεταφορικών κόμβων της βρετανική πρωτεύουσας.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ βρετανικών ΜΜΕ, οι «ύποπτοι» φάκελοι εντοπίστηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Γουότερλου και σε γραφεία των αεροδρομίων Χίθροου και Λονδίνου.

Όλα τα πακέτα ήταν ταχυδρομικές σακούλες σε μέγεθος Α4, που περιείχαν μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ικανούς να προκαλέσουν φωτιά όταν ανοιχθούν, ανέφερε η Αστυνομία. Η Σκότλαντ Γιάρντ είπε ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής διαχειρίζονται τα συμβάντα ως συνδεδεμένα μεταξύ τους και κρατούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με τα κίνητρα των δραστών.

«Τουλάχιστον δύο από τα πακέτα έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα» και ότι «η ιρλανδική Αστυνομία συνδράμει στις έρευνες» μετέδωσε το Sky News. Η Αστυνομία του Λονδίνου δεν σχολίασε το δημοσίευμα. Πάντως, κανείς δεν τραυματίστηκε στα τρία περιστατικά, διαβεβαίωσε η Αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη και οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.