5 Μάρτιος 2019, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2019, 15:37

Βαρύτατη πρόκληση των Τούρκων η άσκηση απόβασης στο Αιγαίο, σε «νησί που ανήκει στον εχθρό (βίντεο, φωτο)

  • Βαρύτατη πρόκληση των Τούρκων η άσκηση απόβασης στο Αιγαίο, σε «νησί που ανήκει στον εχθρό (βίντεο, φωτο)
    (Φωτ.: twitter.com / gunes_gazetesi)

Μόνος ως ευθεία πρόκληση προς την Ελλάδα θα μπορούσε να δει κανείς την επιχείρηση απόβασης που έκαναν μονάδες Τούρκων πεζοναυτών, τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητου πεζικού στη νησίδα Χεκίμ, στον κόλπο της Σμύρνης, στο πλαίσιο της 7ης μέρας της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα 2019».

Η νησίδα Χεκίμ για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης «ανήκε στις δυνάμεις του εχθρού».

Πριν την απόβαση προηγήθηκε επιχείρηση βατραχανθρώπων από τις ομάδες SAT και SAS, που έκαναν ανίχνευση ναρκών και καταστροφή ναρκών και κωλυμάτων ακτής.


(Φωτ.: twitter.com / gunes_gazetesi)

Όσον αφορά το σκέλος της άσκησης που διεξάγεται στην ανατολική Μεσόγειο, βρίσκεται σε εξέλιξη διάσωση υποβρυχίου. Το πλοίο που συμμετείχε στην άσκηση, με βάση το σενάριο εντόπισε το υποβρύχιο που είχε χαθεί ανοικτά της ναυτικής βάσης Ακσάζ και πραγματοποίησε δραστηριότητες διάσωσης.

Η «επιχείρηση κατάληψης νήσου που ανήκει σε δυνάμεις του εχθρού» αποτελεί βαρύτατη πρόκληση και μέσο πίεσης εναντίον της Ελλάδας, εκβιάζοντας στην ουσία τη χώρα μας να συρθεί σε διάλογο, για να μην γίνει σε πραγματική βάση η «επιχείρηση κατάληψης νήσου που ανήκει σε δυνάμεις του εχθρού» στο Αιγαίο.

  • Με πληροφορίες από την εφ.Yeni Şafak.
Gallery