4 Μάρτιος 2019, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Μάρτιος 2019, 17:05

«Ζητείται ψεύτης» στο Θέατρο Παλλάς – Η αντίστροφη μέτρηση (φωτο)

  • «Ζητείται ψεύτης» στο Θέατρο Παλλάς – Η αντίστροφη μέτρηση (φωτο)

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι πρόβες των ηθοποιών για την παράσταση Ζητείται ψεύτης που κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Παλλάς στις 15 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Το έργο του Δημήτρη Ψαθά που περιγράφει με χιούμορ τις πελατειακές σχέσεις πολιτικών και ψηφοφόρων και τις προεκλογικές υποσχέσεις που δίνονται πριν την κάλπη αλλά ξεχνιούνται αμέσως μετά, ανεβαίνει από τις Θεατρικές Σκηνές σε μια εποχή πραγματικά ταιριαστή. 

Αλέξης Γεωργούλης, Γιώργος Παρτσαλάκης, Ναταλία Δραγούμη, Αργύρης Αγγέλου, Αποστολία Ζώη πρωταγωνιστούν στην κορυφαία πολιτική σάτιρα του Πόντιου συγγραφέα και δημοσιογράφου.

Το pontos-news.gr κατάφερε, εμμέσως, να μπει στις πρόβες του έργου και να δει τι θα δούμε τις επόμενες μέρες στην αθηναϊκή θεατρική σκηνή.


Πάνος Κατσαρίδης, Πέτρος Ζούλιας, Μαρία Ψαθά και Αλέξης Γεωργούλης σε διάλειμμα από τις πρόβες της παράστασης

Οι πληροφορίες μιλούν για μια καλοδουλεμένη παράσταση που δίνει την αίσθηση πως γράφτηκε σήμερα για το τώρα. Παρούσες στις πρόβες ήταν η κόρη και η εγγονή του Δημήτρη Ψαθά, Μαρία Ψαθά και Λένα Νίτσου.


Μαρία Ψαθά, Πέτρος Ζούλιας και Λένα Νίτσου

Το Ζητείται ψεύτης έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα τουρκικά. Πρώτη φορά παρουσιάστηκε από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη στο θερινό Θέατρο Σαμαρτζή και κατόπιν στο χειμερινό Κοτοπούλη-Ρεξ, με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο ως «Ψευτοθόδωρο», την Άννα Συνοδινού ως «Τζένη» και τον Παντελή Ζερβό ως «βουλευτή Φερέκη».

Το 1961 το έργο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τη Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ το 2010 η Odeon έκανε ριμέικ με σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη (βουλευτής Φερέκης), «Ψευτοθόδωρο» τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και «Τζένη Φερέκη» τη Ζέτα Μακρυπούλια.

  • Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο pontos-news.gr για τις ανάγκες του άρθρου η Λένα Νίτσου.
  • Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στο viva.gr όπου θα βρείτε εισιτήρια από 10 έως 80 ευρώ.
  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της παράστασης.
Gallery
Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ15
ΜΑΡΤΙΟΣ
2019