5 Μάρτιος 2019, 10:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Μάρτιος 2019, 09:33

Βραβεύσεις Ελλήνων ομογενών στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια

  • Βραβεύσεις Ελλήνων ομογενών στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια
    Το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (φωτ.: ekirikas.com)

Τέσσερις ομογενείς θα τιμήσουν φέτος, για την προσφορά τους στην προώθηση της ελληνικής ιδέας, της γλώσσας και της ελληνοχριστιανικής κληρονομιάς, από κοινού η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής και το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με την ευγενή συμμετοχή εκπαιδευτικών-μελών και συλλόγων της Ομοσπονδίας.

Τιμητική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 13:30 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια (22-51 29th Street, Astoria, NY 11105).

Κάθε χρόνο η Ομοσπονδία τιμά προσωπικότητες από το χώρο της ελληνικής ομογένειας. Φέτος η Οργανωτική Επιτροπή της εκδήλωσης αποφάσισε ομόφωνα να τιμηθούν τέσσερις αξιότιμοι ομογενείς που για μεγάλο χρονικό διάστημα προωθούν την ελληνορθόδοξη παιδεία, τη μετεκπαίδευση εκπαιδευτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κύπρο, καθώς επίσης και την έκδοση των βιβλίων Τα ελληνικά μου.

Οι τιμώμενοι είναι ο αιδεσιμολογιώτατος π. Ιωάννης Αντωνόπουλος, ο Σταύρος Χαβιάρας, ο δρ Γεώργιος Τσούλιας και η Βασιλική Φιλιώτη.