3 Μάρτιος 2019, 15:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2019, 15:53

Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου στην Κίνα

  • Επίσκεψη Κατρούγκαλου στο Μπαχρέιν
    Ο Γ. Κατρούγκαλος (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα μεταβεί στο Πεκίνο όπου θα συμπροεδρεύσει της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής με την Κίνα. Η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών, όπως και η προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται στα θέματα που θα συζητηθούν, σημειώνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Στο περιθώριο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της ΛΔ Κίνας WANG Yi, ενώ θα έχει ακόμα διμερείς συναντήσεις με τους ZHONG Shan, υπουργό Εμπορίου και NING Jizhe, αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, όπως και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εξωτερικών. Ο Γ. Κατρούγκαλος θα συμμετάσχει επίσης στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου και θα συναντηθεί με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.