3 Μάρτιος 2019, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2019, 13:35

Τριπλούν: Ασημένιο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ από την Παπαχρήστου

  • Τριπλούν: Ασημένιο μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ από την Παπαχρήστου
    Η Βούλα Παπαχρήστου σε προσπάθειά της στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης (φωτ.: EPA / Valdrin Xhemaj)

Η Βούλα Παπαχρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης και ανέβασε την ελληνική συγκομιδή στη διοργάνωση στα 31 μετάλλια (5 χρυσά, 15 ασημένια και 11 χάλκινα). Η Ελληνίδα αθλήτρια, στην 4η συμμετοχή της στη διοργάνωση και στον δεύτερο φετινό αγώνα της (ο πρώτος ήταν στα προκριματικά), έκανε 14.50μ στην πρώτη προσπάθεια που είναι νέο ατομικό ρεκόρ (προηγούμενο 14.47μ) και –μετά το χάλκινο το 2017 στο Βελιγράδι– κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, πριν από δύο μήνες περίπου, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τραυματισμό στο υποκνημίδιο. Ωστόσο, όχι μόνο κατάφερε να είναι παρούσα στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, αλλά να πανηγυρίσει το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση. Το σημερινό είναι επίσης το τέταρτο που κατακτά η Ελληνίδα στην ιστορία των αγώνων στο τριπλούν.

Νικήτρια στη Γλασκώβη αναδείχθηκε η Ισπανίδα Άννα Πελετέριο με 14.73μ, επίδοση που είναι η κορυφαία φετινή στην Ευρώπη και νέο εθνικό ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η 36χρονη Ουκρανή Όλια Σαλαντούχα, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου με 14.47μ.