3 Μάρτιος 2019, 09:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Μάρτιος 2019, 08:54

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου και Αλβανίας

  • Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η Ίμβρος ανήκει σε αυτούς που ανήκουν σε αυτήν (βίντεο)
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το Σάββατο (2 Μαρτίου), ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που βρίσκεται στην Αυστρία πραγματοποιώντας ολιγοήμερες διακοπές, συναντήθηκε στο Σάλτσμπουργκ με τους Αρχιεπισκόπους Κύπρου Χρυσόστομο Β´ και Αλβανίας Αναστάσιο, με τους οποίους είχε εκτενείς συνομιλίες επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση από το Φανάρι.

Το μεσημέρι, οι τρεις Προκαθήμενοι, μαζί με τη συνοδεία τους, παρακάθησαν σε επίσημο γεύμα που διοργάνωσε προς τιμήν τους ο μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τον επίσκοπο Χριστουπόλεως Μακάριο, καθώς και με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας και τον καθηγητή Δεληκωσταντή για την αναγόρευσή τους, σε ειδική τελετή στο Σάλτσμπουργκ, σε Επίτιμο Συγκλητικό (Senator honoris causa) τον πρώτο και σε Τακτικό Εταίρο (Socius Ordinarius) της τάξης Theologia Universalis τον δεύτερο, από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών.