2 Μάρτιος 2019, 14:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Μάρτιος 2019, 14:03

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία για δεκάδες κλοπές και ληστείες

  • Κρήτη: Στο αυτόφωρο 54χρονος για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας 2
    (Φωτ.: ert.gr)

Πέντε άτομα ηλικίας 25,26,23,27 και 22 ετών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είχαν διαπράξει 16 διαρρήξεις οικιών, οχημάτων, αποθηκών πολυκατοικιών σε διάφορες περιοχές της πόλης από τα μέσα Νοεμβρίου 2018 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019.

Η λεία τους ήταν 15.430 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα-αντικείμενα.

Η σύλληψη των πέντε δραστών έγινε στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Tα μέλη της συμμορίας μαζί με συνεργούς στις περιοχές Δενδροποτάμου, Ευκαρπίας, Διαβατών, Ευόσμου και Νικόπολης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ηλεκτρονικές συσκευές, μία απομίμηση πιστολιού, μικροποσότητες κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την παράνομη δράση τους.

Παράλληλα, αστυνομική επιχείρηση ευρείας κλίμακας από αστυνομικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο κέντρο της πόλης, οδήγησε σε 13 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα. Οι συλλήψεις έγιναν για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών», παραβάσεις του Νόμου «Περί Αλλοδαπών», παραβάσεις του Νόμου «Περί Λαθρεμπορίου», παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων», ενώ βεβαιώθηκαν 103 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.