1 Μάρτιος 2019, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2019, 18:41

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ποιος είναι ο 56χρονος Λιβανέζος

  • Έκρηξη στη Γλυφάδα: Ποιος είναι ο 56χρονος Λιβανέζος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού στο κατεστραμμένο πολυτελές αυτοκίνητο με αυστραλιανές πινακίδες εντόπισαν οι πυροτεχνουργοί που κλήθηκαν στο πρωί στο υπαίθριο πάρκινγκ της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας, λίγο αφότου οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την ισχυρή έκρηξη. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο 56χρονος A.J.M. που έχει καταγωγή από τον Λίβανο, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο «Ασκληπιείο» της Βούλας. Πριν από την έκρηξη βρισκόταν σε γυμναστήριο της περιοχής, το οποίο επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά.

Οι Αρχές εξετάζουν αν ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε όταν ο 56χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο ή όταν έβαλε μπροστά τη μηχανή.

Μέσα στο κατεστραμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε δίπλωμα που έχει εκδοθεί στην Αυστραλία. Στη χώρα, άλλωστε, ήταν γνωστός ως αρχηγός της μαφίας και είχε δεσμούς με τους Ρώσους. Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο A.J.M. έφυγε από τη Μελβούρνη όταν ξέσπασε «εμφύλιος» στη συμμορία των μηχανόβιων Comancheros, στην οποία υπήρξε αρχηγός το διάστημα 2013-2014.

Ο 56χρονος εγκαταστάθηκε στο Ντουμπάι και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα. Τα δημοσιεύματα τονίζουν ότι ασκούσε ακόμα επιρροή στους Comancheros αν και ζούσε μακριά από τη χώρα. Στην Αυστραλία είχε καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών, ενώ θεωρείται ότι είχε και σχέση με εμπόριο όπλων. Στην Ελλάδα πιστεύεται ότι ζει τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών θα προσπαθήσουν να πάρουν κατάθεση από τον 56χρονο και παράλληλα εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και βίντεο από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εξακριβώσουν πότε τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός και ποιο δρομολόγιο ακολούθησαν οι δράστες.