1 Μάρτιος 2019, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2019, 14:21

Τόνοι σκουπιδιών και πλήθος κλοπών την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

  • Τόνοι σκουπιδιών και πλήθος κλοπών την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)
    Την Τσικνοπέμπτη τίμησαν με το παραπάνω οι Θεσσαλονικείς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Πολυκοσμία, τσίκνα, σκουπίδια και κλέφτες. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τι έβλεπε χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που κινούνταν στους ρυθμούς της Τσικνοπέμπτης όπως και η υπόλοιπη χώρα. Ντόπιοι και επισκέπτες διασκέδασαν σε κάθε γωνιά της πόλης και τίμησαν με το παραπάνω την ημέρα.

Το εορταστικό κλίμα και τη χαλαρή ατμόσφαιρα εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι που είτε έκλεψαν είτε επιχείρησαν να κλέψουν πολίτες που διασκέδαζαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις έπειτα από καταγγελίες για κλοπές ή απόπειρες κλοπών κινητών τηλεφώνων και πορτοφολιών. Οι συλλήψεις έγιναν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας στην Πλατεία Αριστοτέλους, τα Λαδάδικα και επί της οδού Βασιλέως Ηρακλείου, περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο των χθεσινών εορταστικών εκδηλώσεων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι υπήκοοι Ιράκ, Μαρόκου, Αλγερίας και Συρίας.

Τόνοι σκουπιδιών στο κέντρο
Η επόμενη μέρα βρήκε τα συνεργεία στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης να μαζεύουν και τα σκουπίδια από όλη την πόλη. Η επιχείρηση καθαριότητας ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα και έως τα ξημερώματα είχαν συλλεχθεί συνολικά 135 τόνοι σκουπιδιών!

«Μόνο από το ιστορικό κέντρο αποκομίσαμε 135 τόνους απορριμμάτων, από την "μπλε" και "πράσινη" γραμμή. Είναι τεράστιο το τονάζ, εάν αντιληφθεί κάποιος ότι πρόκειται για σκουπίδια μιας βραδιάς. Σε καθημερινή βάση, από όλη την Α' δημοτική κοινότητα, συγκεντρώνουμε περίπου 80 τόνους. Δυστυχώς, χάσαμε τελείως την ανακύκλωση διότι μπερδεύτηκαν τα απορρίμματα», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης.