1 Μάρτιος 2019, 12:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Μάρτιος 2019, 15:53

Ισχυρή έκρηξη στη Γλυφάδα: Ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο, στο νοσοκομείο ο οδηγός

  • Ισχυρή έκρηξη στη Γλυφάδα: Ανατινάχθηκε το αυτοκίνητο, στο νοσοκομείο ο οδηγός
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 σε υπαίθριο πάρκινγκ στη Γλυφάδα, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Στο «Ασκληπιείο» Βούλας νοσηλεύεται ένας άνδρας, ο οποίος φέρει βαρύτατα τραύματα στα χέρια και στα πόδια. Από βέβαιο θάνατο τον έσωσε ένας μοτοσικλετιστής που περνούσε από το σημείο.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο άνδρας, 56 ετών, προσπάθησε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ και στη συνέχεια έγινε η έκρηξη. Ακολούθησε πανικός και διαδοχικές εκρήξεις σε τέσσερα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ, και τα οποία καταστράφηκαν.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπαν ότι στο πολυτελές αυτοκίνητο με πινακίδες Αυστραλίας βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού. Ο άνδρας είναι Λιβανέζος με αυστραλιανή υπηκοότητα και πριν από την έκρηξη βρισκόταν σε ένα γυμναστήριο κοντά στο πάρκινγκ. Αυστραλιανά ΜΜΕ τον συνδέουν με τη δράση συμμοριών στον υπόκοσμο της χώρας.

Με βάση τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που «σείστηκε ο τόπος»· συντρίμμια του οχήματος έχουν εκτοξευτεί σε απόσταση 150 μέτρων, στο αντίθετο ρεύμα της Βουλιαγμένης.