28 Φεβρουάριος 2019, 19:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2019, 18:25

Διεθνής διαγωνισμός για τον «Πύργο» του Πειραιά

  • Διεθνής διαγωνισμός για τον «Πύργο» του Πειραιά
    Ο Πύργος Πειραιά (φωτ.: UpDrones)

Διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση και αξιοποίηση για 99 έτη του «Πύργου» του Πειραιά, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος τουλάχιστον 900.000 ευρώ ετησίως, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Ο «Πύργος» κατασκευάστηκε το 1973 και παρέμενε αναξιοποίητος για τουλάχιστον 45 χρόνια.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, «σηματοδοτούσε τη στασιμότητα στον Πειραιά». Η πρόταση της δημοτικής αρχής προβλέπει τον ανασχεδιασμό, την κατασκευή και την πλήρη αποπεράτωση του ακινήτου και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και τη χρηματοδότηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της λειτουργίας του - εκτός της λειτουργίας οργανωμένου εμπορικού κέντρου τύπου Mall.

Στην εισήγησή του ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για τον Πειραιά, καθώς ο «Πύργος» είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για τον δήμο και πλέον η πόλη παρουσιάζει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον από ό,τι στο παρελθόν. Επίσης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο διαγωνισμός δεν θα κηρυχθεί άγονος.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι θα αυξηθούν με τον τρόπο αυτόν τα έσοδα του δήμου, τα οποία θα διοχετευτούν στη βελτίωση της καθημερινότητας, θα ‘πάρει ζωή’ το κτήριο και θα αναβαθμιστεί η γύρω περιοχή, καθώς θα δημιουργηθεί μια μικροοικονομία, με νέες θέσεις εργασίας», είπε. «Ο Πειραιάς με μια τέτοια επένδυση αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο. Η αξιοποίηση του ‘Πύργου’ αποτελεί ορόσημο ότι η πόλη αλλάζει, όπως υποσχεθήκαμε».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.