28 Φεβρουάριος 2019, 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2019, 09:19

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μακεδόνων: Δεν συνέφερε το BBC να ακουστεί η αλήθεια για τη Μακεδονία

  • Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μακεδόνων: Δεν συνέφερε το BBC να ακουστεί η αλήθεια για τη Μακεδονία
    Κόσμος κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, συμμετέχει σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Σύνταγμα (φωτ. Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Καταγγελία για μεροληψία του BBC και των δύο δημοσιογράφων του που ασχολήθηκαν με το θέμα για την υποτιθέμενη «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα» που υπάρχει στην Ελλάδα, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γεώργιος Τάτσιος. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, είχε μιλήσει και ο ίδιος στο επίμαχο ρεπορτάζ ωστόσο ποτέ δεν προβλήθηκαν τα όσα είπε.

«Είχα μιλήσει κι εγώ στο BBC και δεν το έπαιξαν», αποκάλυψε, υπογραμμίζοντας πως «Δεν τους συνέφερε να ακουστεί η αλήθεια».

«Η δημοσιογραφική έρευνα που έγινε για αυτό το θέμα, τόσο στα Σκόπια, όσο και στη Θεσσαλονίκη, έγινε λόγω του δημοψηφίσματος.Βέβαια δεν περιμέναμε ότι θα το παρουσιάζουν έτσι μονόπλευρα το θέμα και ότι οι δικές μας απόψεις θα χαρακτηριστούν ως “εθνικιστικές”» εξήγησε.

Ο Γεώργιος Τάτσιος είπε ότι αν και οι δύο δημοσιογράφοι είναι ελληνικής καταγωγής, «Φαινόταν πως δεν είχαν καμία σχέση με Ελλάδα. Ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους, να ακούσουν αυτά που θέλουν να ακούσουν, και στη συνέχεια να επιλέξουν αυτά που θέλουν να δημοσιεύσουν» διευκρίνισε αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου.