27 Φεβρουάριος 2019, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2019, 21:26

Κοζάνη: Δύο συλλήψεις για τα επεισόδια στην Πτολεμαΐδα (βίντεο)

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η Ασφάλεια Κοζάνης, με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στα επεισόδια και στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που έγιναν 500 μέτρα από τον χώρο εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε η υπουργός προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλος της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» και να έχει ηγετικό ρόλο στη διοργάνωση των σημερινών κινητοποιήσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν περίπου 50-60 άτομα της ομάδας των αυτοαποκαλούμενων «Πτολεμαίων της Μακεδονίας» που συγκεντρώθηκαν σε απόσταση από τη σχολή, ανταποκρινόμενοι στο χθεσινό «προσκλητήριο ακροδεξιών κύκλων», επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό που είχε στηθεί σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη Σχολή, με αποτέλεσμα να γίνουν συμπλοκές.

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προσπάθησαν να σπάσουν τον απαγορευτικό κλοιό της αστυνομίας και να φτάσουν στον χώρο της εκδήλωσης, στη Σχολή Πυροσβεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομική πηγή, επικεφαλής των «Πτολεμαίων», ήταν γνωστός ακροδεξιός της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έχει και τη συνδικαλιστική ιδιότητα.

Από τις συμπλοκές υπάρχουν τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και ένας πολίτης, που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ένας έχει θλάση πλευρών, ο δεύτερος εξάρθρωμα ώμου και οι άλλοι δύο μώλωπες από χτυπήματα.


(Φωτ.: e-ptolemeos.gr)