27 Φεβρουάριος 2019, 23:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2019, 22:13

Εννιάχρονος master chef κατακτά τη Γερμανία

  • Εννιάχρονος master chef κατακτά τη Γερμανία
    (Φωτ.: stern.de)

Είναι μόλις εννέα ετών αλλά η ηλικία δεν τον εμποδίζει να κυνηγήσει το όνειρό του, μέρος του οποίου έχει ήδη γίνει πραγματικότητα, όπως δηλώνει. Ο Λούκα Λούκιτς ζούσε σε μια μικρή πόλη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και τις ώρες που βρισκόταν μέσα στην κουζίνα του εστιατορίου που είχαν οι γονείς του στην Ντόνια Ποντγκραντάτσμα, σε μια περιοχή κοντά στην Μποσάνσκα Γκράντισκα, «πάντρευε» διάφορα υλικά, μπαχαρικά και αρωματικά, προσπαθώντας να φτιάξει δικά του, ιδιαίτερα πιάτα, που ίσως μια ημέρα θα μπορούσαν να... ανταγωνιστούν δημιουργίες ακόμη και βραβευμένων, διάσημων σεφ.

Ανάμεσα στις κατσαρόλες, τα τηγάνια, τις αδιάκοπες προσπάθειες, τις αποτυχίες, αλλά και τις επιτυχίες, ο Λούκα βρήκε το μονοπάτι που τον οδήγησε όχι απλώς σε μία θέση κουζίνας εστιατορίου, αλλά χιλιόμετρα μακριά, σε χώρα του εξωτερικού, όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί σε ευκαιρίες που του έδινε ο αγαπημένος του σεφ, Τιμ Μέλτσερ.

Όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η εφημερίδα Sarajevo Times, επικαλούμενα δημοσίευμα του περιοδικού Stern, ο Λούκα Λούκιτς, ένας νεαρός με καταπληκτικές ικανότητες και δεξιότητες, κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο τηλεπαιχνίδι μαγειρικής «Kitchen Impossible» στη γερμανική τηλεόραση, του οποίου παρουσιαστής είναι ο διάσημος σεφ Τιμ Μέλτσερ.

Μάλιστα, ο μικρός μάγειρας είχε την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τον μέντορά του, να δείξει την αξία του και να τον... κατατροπώσει, αποδεικνύοντας ότι όταν ο Μέλτσερ τον επέλεξε, δεν είχε άδικο.

Το χαρισματικό παιδί από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ανακάλυψε ο διάσημος σεφ όταν στη διάρκεια ενός ταξιδιού του είχε επισκεφθεί το εστιατόριο των γονιών του και εκεί συνάντησε για πρώτη φορά τον εννιάχρονο Λούκα. Το ταξίδι του σεφ πλέον πήρε άλλη τροπή και «γεύση», αφού σ' αυτό προστέθηκε η παρουσία του μικρού νεαρού που κατάφερε –μέσα από το τηλεοπτικό πρόγραμμα– να κερδίσει το κοινό και πάνω απ’ όλα να ζει το όνειρό του που δεν είναι άλλο απ’ το να μαγειρεύει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.