28 Φεβρουάριος 2019, 10:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Φεβρουάριος 2019, 09:28

Οι νέοι της ομογένειας Μονάχου αγωνίζονται για την ανάδειξη του ποντιακού ελληνισμού

  • Οι νέοι της ομογένειας Μονάχου αγωνίζονται για την ανάδειξη του ποντιακού ελληνισμού
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μονάχου)

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε η μόλις 17χρονη πρόεδρος της επιτροπής νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου Mαρία Πάρτσκα στο doryforos.org, και συγκεκριμένα για τη στήλη «Διάλογος για το σήμερα και το αύριο των οργανωμένων φορέων του ελληνισμού του Μονάχου». Η νεαρή πρόεδρος μίλησε για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του σωματείου, αλλά μοιράστηκε και τη χαρά της να προεδρεύει σ' έναν σύλλογο νεολαίας ομογενών.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω σ' έναν σύλλογο ο οποίος δυναμικά εργάζεται με τα μέλη και την νεολαία του, προσπαθώντας όσο περισσότερο μπορεί να αναδείξει τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου» τόνισε η Μ. Πάρτσκα, η οποία γεννήθηκε και ζει μόνιμα στο Μόναχο.

Η πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Σύλλογος αριθμεί πολλά παιδιά και νέους και είναι πάντα ανοιχτός σε νέα μέλη, καθώς και για την παροχή βοήθειας σε νέους μετανάστες από την Ελλάδα. Οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις του τμήματος νεολαίας είναι η φιλανθρωπική δράση «Παιδιά βοηθούν παιδιά» και ο ετήσιος χορός των νέων.

Όσο για το αν οι ομογενειακοί σύλλογοι συνεργάζονται μεταξύ τους, η Μ. Πάρτσκα τονίζει: «Εννοείται, έχουμε να χωρίσουμε κάτι; Όλοι Έλληνες είμαστε και όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούμαστε στο εξωτερικό προσπαθούμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό της χώρας μας. Η ένωση και οι συνεργασίες μόνο επιτυχίες μπορούν να φέρουν».

Τέλος, επισήμανε και τις άψογες σχέσεις που έχει το τμήμα νεολαίας με το ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

  • Με πληροφορίες από το doryforos.org.