27 Φεβρουάριος 2019, 11:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2019, 11:12

Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα: Κλείσιμο εκκρεμοτήτων για τη δόση

  • Τελεσίγραφο Κομισιόν στην Ελλάδα: Κλείσιμο εκκρεμοτήτων για τη δόση
    Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Διορία μέχρι τις 11 Μαρτίου για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων προκειμένου να γίνει εκταμίευση της δόσης δίνουν οι δανειστές στην Αθήνα, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα που πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα. Οι διατυπώσεις στην έκθεση προβλέπεται να είναι αυστηρές –αντίστοιχο μήνυμα αναμένεται να δώσει και ο Πιέρ Μοσκοβισί στον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη–, και παράλληλα θα τονίζεται ότι αυτή τη φορά η δόση είναι καθαρά μετρητά και όχι δάνειο, μιας και πρόκειται για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα.

Πληροφορίες του economistas.gr αναφέρουν ότι οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε μέτρα που δεν έχουν καν πολιτικό κόστος (π.χ. ολοκλήρωση της στελέχωσης της ΑΑΔΕ), ενώ η δυσφορία τους είναι και με φόντο τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που συνεχίζονται στο παρασκήνιο για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πέρα από την έκθεση που περιλαμβάνει το τελεσίγραφο προς την Αθήνα, υπάρχει και η πρώτη ανεπίσημη αντίδραση από την Ευρώπη για τη συζήτηση που φουντώνει στην Ελλάδα σχετικά με τους στόχους των πλεονασμάτων. «Οι στόχοι έχουν κλειδώσει μέχρι το 2022» είναι το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, και με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται ατύπως σε προεκλογική περίοδο.