27 Φεβρουάριος 2019, 00:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Φεβρουάριος 2019, 00:08

Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ευρύτατου προοδευτικού μετώπου

  • Τσίπρας: Πλατύ κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία ευρύτατου προοδευτικού μετώπου
    Ο Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Αναγκαία, ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών, είναι η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου που θα αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά και που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το νεοφιλελευθερισμό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, εάν θεωρεί ότι η Φώφη Γεννηματά ή ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η πρόταση είναι ειλικρινής, απευθύνεται σε όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο και αναγνωρίζουν ως μέγιστο διακύβευμα της εποχής την αναχαίτιση της ανόδου της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την αντιμετώπιση των νεοφιλελεύθερων επιλογών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. 

Όταν ρωτήθηκε εάν θα γίνουν εθνικές εκλογές τον Μάιο, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές στις 26 Μαΐου και αυτοδιοικητικές εκλογές την ίδια μέρα. Σας ευχαριστώ θερμά».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: