26 Φεβρουάριος 2019, 18:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2019, 18:06

Κατάθεση Στουρνάρα στον εισαγγελέα για τη συνομιλία με Πολάκη

  • Κατάθεση Στουρνάρα στον εισαγγελέα για τη συνομιλία με Πολάκη
    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Δίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη έδωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο της έρευνας για την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Παύλο Πολάκη. Ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να εξέφρασε ενώπιον του εισαγγελέα την πεποίθησή του πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε όσα συζήτησαν με αφορμή καταναλωτικό δάνειο του υπουργού.

Επίσης, ο Γ. Στουρνάρας φαίνεται να κατέθεσε πως ο ίδιος ο υπουργός του είπε πως τον καταγράφει. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως, αν ο Π. Πολάκης δεν ήθελε να καταγράψει τη συνομιλία τους, είχε δυνατότητα να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν δίνει καμία δυνατότητα καταγραφής και δεν θα τον καλούσε σε συμβατικό τηλέφωνο. Υπογράμμισε, δε, πως η συνομιλία καταγράφηκε χωρίς δική του συναίνεση.

Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε στον εισαγγελικό λειτουργό πως θα ήταν αδύνατο να μετέφερε από μνήμης ο υπουργός σε δημοσιογράφους τον επίμαχο διάλογο με απόλυτη πιστότητα. Φέρεται ακόμη να επισήμανε ότι ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν κατέγραψε τη συνομιλία τους, όταν έγινε σαφές πως πρόκειται για αξιόποινη πράξη. Μετά την κατάθεση του Γ. Στουρνάρα, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να αξιολογήσει το υλικό και σύντομα να προχωρήσει σε επόμενη κίνηση όπως ορίζει ο νόμος.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.