26 Φεβρουάριος 2019, 22:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2019, 21:53

Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιερωμένες όλες οι δράσεις του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου για το 2019

  • Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιερωμένες όλες οι δράσεις του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου για το 2019
    Η Χρύσα Μαυρίδου και ο ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης (φωτ.: xronos.gr)
  • Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιερωμένες όλες οι δράσεις του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου για το 2019

Όλες οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για το 2019 θα είναι αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου Χρύσα Μαυρίδου το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα της πρώην κοινότητας Θρυλορίου, κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την προσφορά του στην περιοχή βραβεύτηκε ο ταξίαρχος Λάζαρος Καμπουρίδης ο οποίος τόνισε ότι το 2019 είναι πρώτα και κύρια στραμμένο στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία.

Το λόγο πρώτα πήρε η Χρύσα Μαυρίδου καλωσορίζοντας τον κόσμο: «Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Θέλω να τονίσω ότι όλες μας οι εκδηλώσεις για το 2019 θα έχουν αναφορά στα 100 χρόνια της θλιβερής επετείου. Γιατί μόνο όταν γνωρίζουμε την ιστορία μας μπορούμε να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας, μόνο όταν θυμόμαστε δεν αφήνουμε να παραγραφούν τα τραγικά εγκλήματα του παρελθόντος, και έτσι τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας. Μόνο όταν αγωνιζόμαστε για την αναγνώρισή τους από τη διεθνή κοινότητα προστατεύουμε την ανθρωπότητα από τη διάπραξη γενοκτονιών σε βάρος των λαών της» ανέφερε η πρόεδρος.

Ακολούθησε εκτενής αναφορά στις επιτυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις του σωματείου για το 2018. Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος.