26 Φεβρουάριος 2019, 13:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Φεβρουάριος 2019, 13:35

Νεκρός ο 61χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στην Κρήτη

  • Εντοπίστηκε πτώμα στον Πηνειό ποταμό 3
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Με τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον αγνοούμενο κτηνοτρόφο, ο οποίος χθες κυριολεκτικά χάθηκε από τα μάτια της γυναίκας του και φίλων του όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην περιοχή του Εμπρόσνερου στον Αποκόρωνα Χανίων. Ο 61χρονος, που είναι πατέρας πέντε παιδιών, προσπάθησε να διασχίσει αγροτικό δρόμο με το αυτοκίνητό του προκειμένου να φτάσει στο ποιμνιοστάσιο του. Το όχημα εντοπίστηκε χθες σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, και η σορός σήμερα, έξι χιλιόμετρα πιο μακριά, μέσα στο ποτάμι στο δρόμο προς τη Γεωργιούπολη.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι ο κτηνοτρόφος με κάποιον τρόπο κατάφερε να ανέβει στην καρότσα, σε μια προσπάθεια να σώσει τη ζωή του.

Η σύζυγός του και φίλοι του που ανησύχησαν όταν δεν είχαν νέα του προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο που βρισκόταν, ωστόσο ήταν αδύνατο να μπουν μέσα στο χείμαρρο. «Το νερό έφτανε τα τρία μέτρα, δεν μπορούσαμε να τον φτάσουμε. Κρατούσε μια ομπρέλα και ήταν στην καρότσα, για περίπου δέκα λεπτά. Ξαφνικά χάθηκε από τα μάτια μας», είπε στον ΣΚΑΪ φίλος του κτηνοτρόφου.

Αυτό είναι το πέμπτο θύμα των διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρίας που έχουν σαρώσει την Κρήτη, με το νομό Χανίων κυριολεκτικά να βουλιάζει κάτω από τόνους νερού, λάσπης και χωμάτων. Πριν από λίγες ημέρες σε κλίμα οδύνης έγιναν οι κηδείες της οικογένειας που έχασε τη ζωή της στα λασπόνερα του Γεροπόταμου στην περιοχή της Μεσαράς: το ζευγάρι με τη μητέρα και την αδερφή της κοπέλας έφευγαν από γαμήλιο γλέντι όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από το χείμαρρο.