19 Φεβρουάριος 2014, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2016, 13:14

Τσικνίστε με ζουμερά ποντιακά σουβλάκια

  • Τσικνίστε με ζουμερά ποντιακά σουβλάκια

Το pontos-news.gr σάς προτείνει τα ποντιακά σουβλάκια, που γίνονται πολύ νόστιμα αλλά και ζουμερά. 

ΥΛΙΚΑ
  • 1½ κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.*
  • 2 πιπεριές μεγάλες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 
  • 5 κ.σ. ατζίκα**

* Ο χοιρινός λαιμός έχει πολύ μαλακό κρέας και είναι οικονομικός.
** Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές με καρυκεύματα, που μπορείτε να βρείτε σε λαϊκές αγορές όπου υπάρχουν Πόντιοι πωλητές ή σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ταψί. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, 5 κ.σ. ατζίκα και ⅓ φλ. ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.
  3. Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ξύλινα σουβλάκια ή μεταλλικές σούβλες, τοποθετώντας εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, μία φέτα ντομάτας, μία φέτα κρεμμύδι και μία φέτα πιπεριά. (Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκέτο το κρέας. Θα γίνουν το ίδιο νόστιμα.)
  4. Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ποντιακό παζλαμά χωρίς το τυρί. Για να δείτε τη συνταγή πατήστε εδώ.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr