25 Φεβρουάριος 2019, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2019, 19:24

Κρήτη: Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Σε αυξημένη επιφυλακή οι Αρχές

  • Κρήτη: Συνεχίζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Σε αυξημένη επιφυλακή οι Αρχές
    (Φωτ.: ekriti.gr)

Σοβαρότατα προβλήματα σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στους δρόμους Φουρνέ-Μεσκλά, Λάκκοι-Μεσκλά, Φουρνέ-Λάκκοι, Χλιαρό-Ουρθούνι-Καράνου, Νιο Χωριό-Βουκολιές και Συρίλι-Νεριανά.

Για τους ίδιους λόγους διατηρείται επίσης κλειστή η γέφυρα Πατελαρίου-Πλατανιά και η γέφυρα του Συριλίου στον Ταυρωνίτη.

Ακόμη, για λόγους ασφαλείας, λόγω σοβαρότατων προβλημάτων στο οδόστρωμα θα πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση των δρόμων Μπαμπιόλου-Μανολιοπούλου και Σκινέ-Φουρνέ.

Παράλληλα, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χανίων, ο Πυροσβεστικός Σταθμός του δήμου, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, η Διεύθυνση Καθαριότητας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης. Στους πολίτες συνιστάται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές και αγκυροβόλια λόγω των προβλεπόμενων δυνατών ανέμων, καθώς και στις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, αφού τα εδάφη έχουν κορεστεί από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και είναι επιρρεπή στην εκδήλωση αστοχιών (κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων).

Στην Κρήτη με Super Puma ο Χρήστος Σπίρτζης
Στην Κρήτη μετέβη με ελικόπτερο Super Puma ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μαζί με εμπειρογνώμονες μηχανικούς του υπουργείου. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στα Χανιά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο Ηράκλειο, από όπου το ταξίδι συνεχίστηκε οδικώς.

Λόγω της κακοκαιρίας δεν προσγειώθηκε στη Σούδα για ανεφοδιασμό το Air Force One του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μεταβαίνει στο Βιετνάμ.

Διακοπές ρεύματος στα Χανιά
Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στις περισσότερες περιοχές του νομού Χανίων, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των βλαβών, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν, με κυριότερη την αδυναμία πρόσβασης σε πολλές περιοχές σε ολόκληρο τον νομό.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία τους, ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία του βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των βλαβών, όταν και εφόσον είναι εφικτή η πρόσβαση στα σημεία του δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές.

Σοβαρά προβλήματα στον Πλατανιά
Συνεχίζονται στα διοικητικά όρια του δήμου Πλατανιά τα προβλήματα από την κακοκαιρία. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, ο ποταμός Ιάρδανος έχει υπερχείλιση στη γέφυρα του Πλατανιά με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη η Παλιά Εθνική Οδός, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και με τον ποταμό Ταυρωνίτη στο ύψος των Βουκολιών και του Συριλίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για την ασφάλειά τους. Παράλληλα, συστήνεται να αποφεύγεται -αν δεν είναι απολύτως αναγκαία- κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων, καθώς υπάρχει κίνδυνος από καθιζήσεις, κατολισθήσεις εδαφών και πτώση δένδρων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.