25 Φεβρουάριος 2019, 20:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2019, 20:27

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» δεν εμπόδισε τους Πόντιους Ξάνθης να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί (βίντεο)

  • (Βίντεο: Xanthi News)

Μπορεί η κακοκαιρία «Ωκεανίς» να σαρώνει τη χώρα με ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να εμποδίσει τους Πόντιους της Ξάνθης να γλεντήσουν μέχρι το πρωί στον ετήσιο χορό του σωματείου τους. Το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου, στο κέντρο «Απόλλων», πραγματοποιήθηκε ένα δυνατό ποντιακό γλέντι ζεσταίνοντας την παγωμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε έξω.

Τη βραδιά άνοιξαν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης.

Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος Θεόδωρος Ρωμανίδης εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να διεξαχθεί η βραδιά. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αλλά και στις δράσεις που ετοιμάζει ο σύλλογος για να τιμήσει τους 353.000 νεκρούς. Αποκάλυψε ότι από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, η πόλη της Ξάνθης θα φιλοξενήσει την ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα.

Ακολούθησε ποντιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Συμμετείχαν: Γιάννης Κουρτίδης και Αλέξης Παρχαρίδης (τραγούδι), Χρήστος Λεμονίδης (λύρα), Τάσος Πετρόπουλος (λύρα-τραγούδι), Γιώργος Σιαμίδης (αγγείο-γαβάλ'), Γιάννης Πολυχρονίδης (νταούλι) και Νίκος Μεταξάς (πλήκτρα).

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ23
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
2019