25 Φεβρουάριος 2019, 11:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2019, 11:46

Πάνος Καμμένος: Θα καταθέσω στοιχεία για σειρά κακουργημάτων που έχει διαπράξει ο Κοτζιάς (βίντεο)

  • Πάνος Καμμένος: Θα καταθέσω στοιχεία για σειρά κακουργημάτων που έχει διαπράξει ο Κοτζιάς (βίντεο)
    Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά υποστηρίζει ότι διαθέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, και όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, τις επόμενες μέρες θα τα καταθέσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και στη συνέχεια θα τα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν «αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που έχει διαπράξει ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ αυτών της απιστίας, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της σύναψης της συμφωνίας για τις βίζες, αυτό που του έγραψα στο μήνυμα» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Στην παρατήρηση του Γιώργου Παπαδάκη, πως εμμένει πολύ επ' αυτού απάντησε «επιμένω, διότι του έγραψα στο μήνυμα ότι θα το ψάξω γιατί έχει καταγγελθεί για να βρούμε τις άκρες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι τα δημοσιεύματα του BBC. Δηλαδή, ποιοι είναι από πίσω που έχουν μπει από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εξωτερικών».

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως ο Νίκος Κοτζιάς «είναι σε πανικό διότι προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να φθάσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο και να μην γίνει ποινική διερεύνηση αυτών των οποίων κατήγγειλα και υποστηρίζω».

Τόνισε ότι ο ίδιος παραιτείται όλων των ασυλιών και κάλεσε και τον Ν. Κοτζιά να δεσμευτεί ότι και εκείνος θα παραιτηθεί «και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί των στοιχείων χωρίς να έχει το πρόβλημα της εμπλοκής πολιτικού». «Ακόμα και αν προσπαθήσουν να δώσουν ασυλία, εγώ θα πάω με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, θα πάω όπως έκαναν στον Αλ Καπόνε», ανέφερε.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η σύμβαση για τις βίζες «έχει ονομαστική αξία 40 εκατ. ευρώ όταν, βάσει του νόμου περί συμβάσεων του Δημοσίου, το κόστος μιας σύμβασης υπολογίζεται με βάση τον τζίρο επί τα χρόνια που λειτουργεί. Οι βίζες που πληρώνουν ετησίως σε τζίρο οι Έλληνες από τις συγκεκριμένες χώρες που έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι με στατιστικά των προηγούμενων ετών 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επί 8 χρόνια, αξίας 2 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα εισπράττει μια ιδιωτική εταιρεία η οποία τα αποδίδει, αφού βγουν οι προμήθειές της στο ελληνικό Δημόσιο και έχουμε μια σύμβαση που ενώ πρέπει βάσει του δημοσίου Δικαίου να έχει αξία 2 δισ. ευρώ, έχει 40 εκατ. ευρώ. Το γιατί θα το δούμε».