25 Φεβρουάριος 2019, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2019, 10:55

120 δόσεις για οφειλές άνω των 6.000 ευρώ σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠΕΠ

  • 120 δόσεις για οφειλές άνω των 6.000 ευρώ σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΠΕΠ
    Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Tάσος Πετρόπουλος φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γεωργία Παναγοπούλου)

Για την πολυσυζητημένη ρύθμιση των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία που έχει προαναγγείλει εδώ και μήνες η κυβέρνηση απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική. Όπως είπε ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφώνεται με βάση το ελάχιστο ποσό δόσης που θα είναι 50 ευρώ, πλην των οφειλετών του πρώην ΟΓΑ που θα πληρώνουν μικρότερη δόση.

Ο αριθμός των δόσεων θα βγαίνει από τη διαίρεση της νέας «κουρεμένης» οφειλής με την ελάχιστη δόση.

Οι οφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 6.000 ευρώ θα έχουν 120 δόσεις. Όλοι θα πρέπει να ξεχρεώσουν τις οφειλές τους σε διάστημα 10 ετών. Ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και επιχειρήσεις. «Η ρύθμιση θα είναι αυτοτελής για τις ασφαλιστές οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠΕΠ, ανεξαρτήτως των διαδικασιών του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Θα εξαιρούνται μόνο εκείνοι για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό […]. Εξετάζουμε την ευρύτερη δυνατή εφαρμογή για να συμπεριλάβουμε στις ρυθμίσεις ασφαλιστικές οφειλές και από άλλες αιτίες», είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Όσο για το πότε θα ψηφιστεί η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, ο υφυπουργός είπε ότι μάλλον θα γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση το χρονικό διάστημα για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα είναι πολύ αυστηρό.