25 Φεβρουάριος 2019, 00:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουάριος 2019, 00:42

Η «Ωκεανίς» σαρώνει την Κρήτη: Σφοδρή χαλαζόπτωση και κατολισθήσεις

  • Η «Ωκεανίς» σαρώνει την Κρήτη: Σφοδρή χαλαζόπτωση και κατολισθήσεις
    (Φωτ.: cretapost.gr)

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις Αρχές της Κρήτης, καθώς μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις στα Χανιά σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση λίγο μετά τις 21:00, η οποία προκάλεσε μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Εθνική Οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου στο ύψος του Φόδελε.

Η χαλαζόπτωση είχε διάρκεια λίγων λεπτών, όμως οι δρόμοι σκεπάστηκαν από χαλάζι που είχε ύψος 15 εκατοστά.

Εξαιτίας της χαλαζόπτωσης ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα, ενώ για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας έσπευσαν στην περιοχή δύο περιπολικά της Τροχαίας.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο ύψος των Σισών, σημειώθηκε κατολίσθηση με αποτέλεσμα ένας βράχος να πέσει πάνω σε διερχόμενο όχημα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως άνθρωποι της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι απομάκρυναν τις πέτρες και τις λάσπες από το οδόστρωμα.

Ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης τόνισε ότι οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Ακόμη, συστήνει στους οδηγούς που βρίσκονται εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε ασφαλές σημείο μέχρι να περάσει η μπόρα ή το χαλάζι, τονίζοντας ότι δεν αξίζει να ρισκάρει κανείς τη ζωή του για λίγα λεπτά.

  • Με πληροφορίες από cretapost.gr.