24 Φεβρουάριος 2019, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2019, 23:48

«Με αίσθημα ευθύνης»: Παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Αναστασιάδη στη Σίνδο

  • «Με αίσθημα ευθύνης»: Παρουσίαση του βιβλίου του Σάββα Αναστασιάδη στη Σίνδο

Το βιβλίο του Σάββα Αναστασιάδη «με Αίσθημα Ευθύνης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ινφογνώμων», παρουσιάστηκε στη Σίνδο το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, σε μια όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου γέμισε ασφυκτικά από φίλους του βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης.

Για το βιβλίο μίλησαν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ο Στρατηγός ε.α. Γιάννης Ζούκας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος και ο πρόεδρος Δημ. Τ.Ο. Δέλτα, Γιώργος Αθανασιάδης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του δημοσιογράφου Παντελή Σαββίδη, ο οποίους αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία του με τον Σάββα Αναστασιάδη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πριν από 15 χρόνια, όταν ο βουλευτής ήταν ακόμα έπαρχος Λαγκαδά, είχε εκτιμήσει σε αυτόν την πολιτική του παρουσία, την ωριμότητα της πολιτικής του σκέψης, τη συνέπεια του λόγου του και την ευαισθησία του σε θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.


Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο, υπογράμμισε: «Οι βουλευτικές παρεμβάσεις του Σάββα Αναστασιάδη σε θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες του που εκπροσωπεί στη Βουλή είναι πολλές, αλλά αυτές είναι υποχρέωση ενός βουλευτή. Εκείνο που το κάνει ενδιαφέρον και πρέπει να το προσέξουν, όχι μόνο οι συμπολίτες της εκλογικής του περιφέρειας αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, είναι η υπόδειξη ή η αλλαγή πολιτικής του ελληνικού κράτους σε μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο στρατηγός εν αποστρατεία Γιάννης Ζούκας, ο οποίος τόνισε ότι η ματιά του Σάββα Αναστασιάδη αποτελεί μια διαφορετική άποψη, σε μια εποχή που η κοινωνία πιστεύει ότι επικρατεί ο πολιτικός καιροσκοπισμός, το ατομικό συμφέρον και ο μειωμένος πατριωτισμός. «Ο βουλευτής αυτός σπάει τον κανόνα, απεμπολεί οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον και έχει έντονο πατριωτισμό, αγαπά την πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σάββας Αναστασιάδης ανέβηκε τελευταίος στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές για τη στήριξή τους, ανέφερε: «Μέσα από αυτό το πόνημα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, το περιβάλλον και τις ιδιαίτερες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δρα και ενερ­γεί πολλές φορές ο βουλευτής, αλλά να μετρήσει και τις αντοχές του».

Και συνέχισε: «Εάν δεν αγωνιζόμουν το 2014 για την αποτροπή της ντε φάκτο κατάργησης της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, εάν δεν δίσταζα να συγκρουσθώ με το ίδιο μου το κόμμα και με την κυβέρνησή μου, σήμερα, 100 χρόνια μετά, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για γενοκτονία».