24 Φεβρουάριος 2019, 22:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2019, 22:14

Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας

  • Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο πολλά σχολεία στη χώρα, λόγω της κακοκαιρίας και των προβλημάτων θέρμανσης που αντιμετωπίζουν πολλές σχολικές μονάδες. Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, λόγω προβλήματος στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης.

Καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνουν κλειστά τα έντεκα σχολεία που ανήκουν στον δήμο Αθηναίων έως ότου επισκευαστεί η βλάβη, κάτι που αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα. Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής σχολεία: 21ο ΓΕΛ, 40ο ΓΕΛ, 21ο Γυμνάσιο, 40ο Γυμνάσιο, 132ο Δημοτικό, 112ο Δημοτικό, 65ο Δημοτικό, 4ο Ειδικό δημοτικό, 81ο Νηπιαγωγείο, 113ο Νηπιαγωγείο, 38ο Νηπιαγωγείο.

Χαλκιδική
Η δημοτική Αρχή Αριστοτέλη ανακοίνωσε ότι λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τη Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά τα Νηπιαγωγεία, ΚΔΑΠ, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια στα χωριά του δήμου: Αρναία, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στανός, Βαρβάρα, Μεγάλη Παναγία.

Κεφαλονιά
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία Α’/βαθμιας και Β’/βαθμιας εκπαίδευσης, μετά από απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Λήμνος
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί.

Δυτική Μακεδονία
Με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή Φλώρινας έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:00, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Θεσσαλία
Με απόφαση του Δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου, θα παραμείνουν κλειστά λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών φαινομένων τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αιγάνης, Αμπελακίων και Καλλιπεύκης.

Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των μαθητών με λεωφορείο από τις τοπικές κοινότητες Ραψάνης-Αιγάνης-Καρίτσας με προορισμό το Γυμνάσιο Λύκειο Πυργετού, Αμπελακίων με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Γόννων και Ελάτειας με προορισμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Κοινοτήτων Παναγίας και Χρυσομηλιάς και του οικισμού Αμπελίων στο Δήμο Μετεώρων. Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Μετεώρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 09:00π.μ.

Μαγνησία
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του Δημάρχου Δ. Εσερίδη.

Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου
Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του δήμου θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού που επικρατεί σε ολόκληρη την περιοχή του δήμου.

Φθιώτιδα
Κλειστά θα είναι τα σχολεία (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό & Γυμνάσιο-Λύκειο) της Αμφίκλειας λόγω μεγάλης χιονόπτωσης.

Σαμοθράκη
Τα σχολεία στη Σαμοθράκη θα παραμείνουν κλειστά, αφού η κυκλοφορία στο νησί είναι αδύνατη και επικίνδυνη.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / alfavita.gr