24 Φεβρουάριος 2019, 20:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουάριος 2019, 20:52

Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Σοβαρά προβλήματα στα Χανιά (βίντεο)

  • Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Σοβαρά προβλήματα στα Χανιά (βίντεο)
    Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον ΒΟΑΚ Κισσάμου (φωτ.: sadentrepese.blogspot.com)

Προβλήματα σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες, με αποτέλεσμα το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των δήμων να βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναφερθεί καταπτώσεις χωμάτων και πετρών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πολλές κλήσεις κυρίως από κατοίκους υπογείων στο κέντρο των Χανίων και άλλες συνοικίες της πόλης, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε απάντληση υδάτων. Ανάλογα προβλήματα αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Κισάμου.

Στο παράδρομο της εθνικής οδού Χανίων-Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών ακινητοποιήθηκαν οχήματα, καθώς ο δρόμος πλημμύρισε, ενώ σε πολλούς δρόμους περιοχών, κυρίως γύρω από την πόλη, η κυκλοφορία γινόταν με μεγάλη δυσκολία.

Στην πόλη τα περισσότερα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Κλαδισός, Πασακάκι και Λειβάδια. Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στον δημοτικό δρόμο προς το χωριό Καλάθενες Κισσάμου, στον δρόμο Πλάτανος-Σφηνάρι και στον δρόμο από την περιοχή Φωτακάδο προς Παλαιά Ρούματα.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, αφού τα φαινόμενα έχουν μεγαλύτερη ένταση ακόμα και από την προηγούμενη κακοκαιρία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.