23 Φεβρουάριος 2019, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2019, 16:54

Σύμβουλος Άσαντ μιλά για σχέδιο Ερντογάν στη Συρία: Θέλει να φέρει στην εξουσία τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

  • Ερντογάν: Η Τουρκία είναι πολύ κοντά στο να ξεπεράσει την επιδημία
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Tamas Kovacs)

Η Μπουθάινα Σααμπάν, πολιτικός και σύμβουλος Τύπου και Ενημέρωσης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να φέρει μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητα στην κυβέρνηση της Συρίας.

«Αυτό που προσπαθεί ακόμα να κάνει ο Ερντογάν και ήθελε να κάνει πριν από την έναρξη αυτού του πολέμου κατά της Συρίας είναι η αναγνώριση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και η ένταξή της ως κομμάτι των συριακών Αρχών... Σήμερα, ο Ερντογάν, ενεργώντας μέσω της λεγόμενης αντιπολίτευσης, η πλειονότητα της οποίας είναι φυσικά πιστή σε εκείνον, επιδιώκει να καθορίσει το όνομα που θα διασφαλίσει ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα έχει φωνή στη συριακή κυβέρνηση», δήλωσε η Σααμπάν σε συνέντευξή που έδωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen.

Μάλιστα, συνέχισε επισημαίνοντας ότι τα θρησκευτικά κόμματα δεν επιτρέπονται στη Συρία, καθώς είναι ένα κοσμικό, πλουραλιστικό κράτος. Η σύμβουλος του Άσαντ υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθούσε να εφαρμόσει το ίδιο σύστημα, δηλαδή με την τοποθέτηση μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις κυβερνήσεις και κάποιων άλλων κρατών.


Η Μπουθάινα Σααμπάν (φωτ.: EPA / Youssef Badawi)

Οι δηλώσεις αυτές διαδέχονται πρόσφατα σχόλια του Άσαντ. Στις 17 Φεβρουαρίου ο Σύρος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν ως «μικρό σκλάβο των Ηνωμένων Πολιτειών» και υπαινίχθηκε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε σχέση με την ισλαμική οργάνωση. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, καθώς και σε ορισμένα άλλα κράτη. Ωστόσο, περιφερειακές δυνάμεις πιστεύουν ότι η Άγκυρα στηρίζει την συγκεκριμένη οργάνωση. Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως έναν ιδεολογικό οργανισμό που δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ομάδα.

Πηγή: Sputnik.