23 Φεβρουάριος 2019, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2019, 16:56

Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας

  • Κακοκαιρία «Ωκεανίς»: Χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Pixel / Μπαρμπαρούσης Σωτήρης)

Τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία εμφανίστηκαν στην Αττική. Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω. Επίσης, έκλεισε λόγω χιονόπτωσης και η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης. Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ στις 10:00 το πρωί η θερμοκρασία στη Φλώρινα άγγιξε τους -6 βαθμούς.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν νωρίτερα σε χωριά και σε περιοχές της Άνω Πόλης έχουν αντιμετωπιστεί και έτσι τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ διεξάγονται κανονικά, ωστόσο παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Καθυστερήσεις σημειώνονται και στις αφίξεις των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λόγω της χαμηλής νέφωσης, σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου, τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβουν καθώς η χιονόπτωση ξεκίνησε σχετικά αργά.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων
Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στη Ροδόπη και την Ξάνθη, τέθηκε σε ισχύ προσωρινής απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

Η κυκλοφορία αυτών των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Κομοτηνής-Πόρτο Λάγος-Ξάνθης, για όσο διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Νωρίτερα, νταλίκα «δίπλωσε» στην Εγνατία Οδό λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Τουλάχιστον στα 20 εκ. το χιόνι στη Λάρισα
Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, με το ύψος του χιονιού να ξεπερνάει τα 20 εκ. στα ορεινά και ημιορεινά των δήμων Πύλης και Μετεώρων στον νομό Τρικάλων και στην περιοχή της Σπηλιάς Κισσάβου. Παρόμοια είναι η κατάσταση στην Καλλιπεύκη του δήμου Τεμπών και στις περιοχές Μελιβοία, Καρίτσα και Σκλήθρο του δήμου Αγιάς.

Μηχανήματα των δήμων του νομού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν όπου χρειάζεται, ενώ δεν εντοπίζονται μέχρι στιγμής προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με όσα τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ωστόσο, στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιονόπτωση υπάρχει και στον νομό Καρδίτσας, όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο το ύψος του χιονιού στους αυχένες Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.