22 Φεβρουάριος 2019, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουάριος 2019, 11:54

Φλώρινα: Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γ. Βοσκόπουλο

  • Φλώρινα: Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γ. Βοσκόπουλο
    Ο δήμαρχος με το προεδρείο του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών (φωτ.: Facebook / Γιάννης Βοσκόπουλος)

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη (21/2) με τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Φλώρινας «Η Παράδοση», στο γραφείο του στο δημαρχείο της μακεδονικής πόλης. Συγκεκριμένα, τον Γ. Βοσκόπουλο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Θεοφυλακτίδης, η αντιπρόεδρος Κατερίνα Χάντζη, η γραμματέας Σοφία Παράσογλου και η ταμίας Ουρανία Ορφανίδου.

Το προεδρείο του Συλλόγου ενημέρωσε τον δήμαρχο για τη διοργάνωση στην πόλη της Φλώρινας του 3ου κύκλου συζητήσεων Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ παράλληλα ζήτησαν και την οικονομική στήριξη του Δήμου για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης. Η εκδήλωση αυτή θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στο ΤΕΙ Φλώρινας, το Σάββατο 20 Απριλίου 2019.

Ο Γ. Βοσκόπουλος είπε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό η νέα γενιά να μην ξεχνάει το παρελθόν και τις ρίζες της, όπως κάνουν και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών. «Οι Πόντιοι», είπε, «έχουν υποστεί πολλά δεινά και για αυτό οφείλουμε όλοι να τα θυμόμαστε, ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά». Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, υποστήριξε ότι ο Δήμος Φλώρινας με χαρά θα αναλάβει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, την κάλυψη εξόδων του 3ου κύκλου συζητήσεων Ποντιακών Φοιτητικών Συλλόγων Ελλάδος.