22 Φεβρουάριος 2019, 14:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουάριος 2019, 12:19

Οι δράσεις της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ο λογότυπος «G» για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων – Ποιοι και πώς τον δημιούργησαν
    Στο μέσο ο λογότυπος της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ανακοίνωσε χθες τις δράσεις της για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, για να τιμήσει τους 353.000 νεκρούς που άφησε πίσω της η τραγική αυτή περίοδος.

Το ΔΣ του σωματείου προγραμματίζει πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τη Γενοκτονία.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα γίνει δενδροφύτευση στο προαύλιο της Λέσχης με σύνθημα «Φυτεύω μια ρίζα για τη ρίζα μας». Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου τα μέλη του συλλόγου θα στήσουν περίπτερο στην πλατεία Δημαρχείου με φωτογραφίες, ζωγραφιές και ποντιακή παραδοσιακή μουσική, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν σχολεία, μαθητές, φοιτητές και σύλλογοι. Το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιούνται και παράλληλες εκδηλώσεις: Αιμοδοσία στο χώρο του δημαρχείου με σύνθημα «Δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε» (17/5), συγκέντρωση και ομιλία στην πλατεία Δημαρχείου, λαμπαδηφορία μέχρι την πλατεία Καπετανίδη και αγρυπνία (18/5), κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και μνημόσυνο στη μνήμη των θυμάτων (19/5).

Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα γίνει η καθιερωμένη παράσταση λήξης των χορευτικών τμημάτων με θέμα τη Γενοκτονία, ενώ το διάστημα 26/7 έως 5/8 προγραμματίζεται εκδρομή στην αλησμόνητη πατρίδα. Το φθινόπωρο η θεατρική ομάδα της Λέσχης θα ανεβάσει παράσταση σχετική με τα πάθη των Ποντίων.