21 Φεβρουάριος 2019, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2019, 22:57

«Ωκεανίς»: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις από το Σάββατο (βίντεο)

  • «Ωκεανίς»: Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις από το Σάββατο (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και κυρίως το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019.

Από το πρωί του Σαββάτου παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και τα ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας άνω των 10°C σε σχέση με την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι χιονοπτώσεις αρχικά την Παρασκευή στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα υψόμετρα χιονόπτωσης (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα δοθούν σε νεότερες ανακοινώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη και ιδιαίτερα τα δυτικά τμήματα του νησιού.

Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 8-9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στο βίντεο προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της «Ωκεανίδας» μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής.

  • Πηγή: meteo.gr.