22 Φεβρουάριος 2019, 00:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2019, 22:29

Steve Irwin: 57η επέτειος από τη γέννηση του «Κροκοδειλάκια» (βίντεο)

  • Steve Irwin: 57η επέτειος από τη γέννηση του «Κροκοδειλάκια» (βίντεο)
    Ο Steve Irwin στο... φυσικό του περιβάλλον (φωτ.: Australia Zoo)

Στη ζωή και το έργο του Αυστραλού φυσιοδίφη Στιβ Άιρβιν είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, καθώς συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη γέννηση του «Κροκοδειλάκια». Ο Στιβ Άιρβιν ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και γνωστός για την τόλμη και την προσήλωσή του στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Άιρβιν «έπιασε» τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν μόλις 9 ετών, ενώ αφιέρωσε τη ζωή του στην άγρια ζωή.

Γεννήθηκε σε προάστιο της Μελβούρνης και η αγάπη του για την άγρια ζωή φάνηκε από αρκετά μικρή ηλικία, όταν οι γονείς του στα έκτα του γενέθλια του έκαναν δώρο έναν πύθωνα!

Ο Στιβ Άιρβιν έγινε γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό με τη σειρά εκπομπών «Κυνηγός Κροκοδείλων», γύρισε 46 ντοκιμαντέρ, αλλά και αρκετά επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων». Μάλιστα, έφτασε να γίνει και ο ίδιος πόλος έλξης στη χώρα του, καθώς οι τουρίστες που επισκέπτονταν την Αυστραλία για να τον δουν από κοντά άφηναν στη χώρα συνάλλαγμα ύψους 100 εκατ. δολαρίων κάθε χρόνο.

Ωστόσο, λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του είχε προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, επειδή είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση ταΐζοντας έναν κροκόδειλο και έχοντας στην αγκαλιά του τον μόλις δύο μηνών γιο του.

Ο Στιβ Άιρβιν έφυγε από τη ζωή πρόωρα, σε ηλικία 44 ετών, μετά από θανατηφόρο χτύπημα από σαλάχι κατά τη διάρκεια γυρισμάτων υποβρύχιου ντοκιμαντέρ έξω από τις βορειοανατολικές ακτές της Αυστραλίας, στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα κοντά στο Πορτ Ντάγκλας.