21 Φεβρουάριος 2019, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2019, 19:41

Μαύρο χιόνι: Σε ποια περιοχή εμφανίστηκε το παράξενο φαινόμενο (βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν βίντεο από πόλεις της Σιβηρίας που δείχνουν απίστευτες εικόνες από περιοχές που έχουν καλυφθεί με μαύρο χιόνι! Οι πόλεις Προκοπιέφσκ, Λενίνσκ Κουζνέτσκι και Κισελιόφσκ ντύθηκαν όχι στα λευκά, αλλά στο χρώμα του άνθρακα, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν έντονη ανησυχία και ζητούν βοήθεια.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για οικολογική καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος, καθώς το φαινόμενο αποδίδεται στη μόλυνση από τα εργοστάσια επεξεργασίας άνθρακα.

Μάλιστα, τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σκόνη από τα κοντινά εργοστάσια καλύπτει κάθε χρόνο το χιόνι, επηρεάζοντας την υγεία των κατοίκων αρκετών περιοχών, οι οποίοι κάθε τόσο βλέπουν τους δρόμους και τις σκεπές των σπιτιών τους να έχουν καλυφθεί από το μαύρο χιόνι για αρκετό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Guardian, στις περιοχές του Κεμέροβο βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες μονάδες επεξεργασίας άνθρακα στον κόσμο, εξαιτίας της οποίας η τοξική σκόνη διαχέεται στην ατμόσφαιρα λόγω έλλειψης των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας.