21 Φεβρουάριος 2019, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Φεβρουάριος 2019, 10:13

Σκιέρ κατέγραψε τη φονική χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας (βίντεο)

  • Σκιέρ κατέγραψε τη φονική χιονοστιβάδα στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας (βίντεο)
    Ελικόπτερο της Air-Glaciers ερευνά το σημείο που έπεσε η χιονοστιβάδα στο χειμερινό θέρετρο του Κραν Μοντανά, στην Ελβετία (φωτ.: EPA / Jean-Christophe Bott)

Τα δευτερόλεπτα πριν η χιονοστιβάδα στο διάσημο χειμερινό θέρετρο του Κραν Μοντανά στην Ελβετία, σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της την Τρίτη, και αφήσει πίσω της έναν νεκρό και τρεις σοβαρά τραυματισμένους, κατέγραψε σκιέρ με την κάμερα που είχε πάνω στο κράνος του. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο σκιέρ αρχίζοντας να κατεβαίνει την πλαγιά, αντιλαμβάνεται τη χιονοστιβάδα και γυρνάει το κεφάλι του. Τη στιγμή εκείνη η κάμερα καταγράφει το «θάψιμο» σκιέρ από τον τεράστιο όγκο χιονιού.

Ο σκιέρ επιταχύνει και ακούγεται να φωνάζει στους άλλους σκιέρ να κάνουν γρήγορα γιατί κινδυνεύουν.

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε γύρω στις 14:00 τοπική ώρα. Εκείνη την ώρα η πίστα Κανταχάρ που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.600 μέτρων στον παγετώνα Πλεν-Μορτ, ήταν γεμάτη με κόσμο. 

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα διακριβωθεί. Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές προσανατολίζονται σε δύο πιθανά σενάρια: Το πρώτο είναι ότι κάποιοι απρόσεκτοι σκιέρ προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα. Το δεύτερο, ότι το φαινόμενο προκλήθηκε λόγω των κλιματικών συνθηκών. Εάν ισχύει αυτό, θα πρέπει να ερευνηθούν οι ευθύνες και τα προβλήματα ασφαλείας.