20 Φεβρουάριος 2019, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2019, 22:16

Ρέθυμνο: Προβλήματα στην κυκλοφορία από την πρόσφατη κακοκαιρία

  • Ρέθυμνο: Προβλήματα στην κυκλοφορία από την πρόσφατη κακοκαιρία
    (Φωτ.: neakriti.gr)

Προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρο το δίκτυο του Ρεθύμνου έχουν προκληθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις, ενώ σε πολλά τμήματα του Βόρειου Οδικού Άξονα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού υπάρχουν συνεχείς πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης εφιστά την προσοχή στους οδηγούς.

Σύμφωνα με του αρμόδιους, αυστηρά απαγορεύεται η διάβαση από όλα τα ρέματα.

Κλειστοί παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί τα οδικά τμήματα: Ζωνιανά-Κράνα, Σταυρός-Μπαλί, το τμήμα της επαρχιακής οδού προς Καλονύκτη και Παλαίλημνος-Σαϊτούρες. Σοβαρά προβλήματα με καταπτώσεις και καθιζήσεις υπάρχουν επίσης στα τμήματα: Ρέθυμνο-Φράγμα Ποταμών-Παντάνασσα-Απόστολοι, Γαράζο-Αξό (διασταύρωση Βενί), Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη, Παλέ-Σελλιά. Στο τμήμα της επαρχιακής οδού 14 Ρέθυμνο-Ρουσσοσπίτι, στο ύψος της Αγίας Ειρήνης έχουν σημειωθεί πτώσεις βράχων και για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων η κίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται από το Χρωμοναστήρι.

Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στη διαδρομή Πάνορμο-Πέραμα, Καρέ-Σελί-Γουλεδιανά-Μύρθιο και Επισκοπή-Αργυρούπολη-ΒΟΑΚ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από το Σαββατοκύριακο το σκηνικό του καιρού αλλάζει με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη και ισχυρούς ανέμους αρχικά νοτιοδυτικούς, ενώ από την Κυριακή αλλάζουν σε βόρειους.

Για τις καταστροφές που υπέστη το Ρέθυμνο θα ενημερώσει την Πέμπτη τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος θα κάνει αίτημα για συνδρομή και αποκατάσταση των ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.