20 Φεβρουάριος 2019, 23:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2019, 21:48

«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»: Η Μιμή Ντενίση φέρνει το πρώτο θεατρικό σίκουελ

  • «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»: Η Μιμή Ντενίση φέρνει το πρώτο θεατρικό σίκουελ
    Το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» θα φιλοξενήσει τη νέα παράσταση της Μιμής Ντενίση (φωτ.: Facebook)

Συνέχεια σε μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες δίνει η Μιμή Ντενίση, η οποία την καλλιτεχνική σεζόν 2019-2020 θα παρουσιάσει στο κοινό το πρώτο θεατρικό σίκουελ. Έτσι μετά το Σμύρνη μου αγαπημένη το κοινό θα δει τη συνέχεια της ιστορίας της αρχόντισσας της Σμύρνης Φιλιώς Μπαλτατζή και των παιδιών της. Το θεατρικό που θα αποτελέσει τη συνέχεια έχει τον τίτλο Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη και θα ανέβει επίσης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», μιας και πρόκειται για παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η οικογένεια της Φιλιώς Μπαλτατζή καταλήγει στη Μακεδονία, και η Θεσσαλονίκη γίνεται η νέα πατρίδα της.

Το έργο της Μιμής Ντενίση παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, αλλά και πολλών άλλων χαρακτήρων σε ένα χρονικό διάστημα από την Ανταλλαγή μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: η άνοδος των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια, η προσαρμογή στη νέα πατρίδα και η πτώση της εβραϊκής κοινότητας δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες.

«Το έργο γράφτηκε μετά από ενδελεχή έρευνα σε κείμενα ελληνικά και ξένα, Θεσσαλονικιών συγγραφέων και εβραίων», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, και τονίζεται ότι πρόκειται για μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες.