20 Φεβρουάριος 2019, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2019, 12:39

Ισόβια στη χήρα του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε στη Σητεία

  • Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ένοχη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου την 39χρονη χήρα του καρδιολόγου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας. Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται η ποινή των ισοβίων τόσο στον 38χρονο εραστή της γυναίκας από τη Βουλγαρία, όσο και στην ίδια.

Ο 38χρονος που είναι αστυνομικός στη Βουλγαρία ομολόγησε την πράξη του και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στην απολογία του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 62χρονου καρδιολόγου, ο οποίος με την 39χρονη Βουλγάρα έχουν ένα ανήλικο παιδί, και ισχυρίστηκε ότι μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία. Ακόμα ανέφερε ότι γνώριζε την 39χρονη από το σχολείο, ότι ήρθε ξανά σε επαφή μαζί της τον Οκτώβριο του 2016 μέσω Facebook, και ότι εκείνη του εξομολογήθηκε ότι είχε προβλήματα με τον άντρα της.

Περιέγραψε ότι ταξίδεψε στην Κρήτη διότι στα μέσα Αυγούστου του 2017 δέχτηκε απειλητικό μήνυμα από τον καρδιολόγο που φέρεται να είχε αντιληφθεί τη σχέση που διατηρούσε με τη σύζυγό του. «Είχα σκοπό να του ζητήσω το λόγο, όχι να τον σκοτώσω», είπε και επανέλαβε ότι η 39χρονη δεν είχε καμία εμπλοκή.

Η απολογία του, βέβαια, δεν έπεισε το δικαστήριο, καθώς ο Βούλγαρος έφτασε στην Κρήτη οδικώς έχοντας μαζί του οπλισμό. Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017 έστησε καρτέρι στον καρδιολόγο στο δρόμο που χρησιμοποιούσε για να φτάσει στο ιατρείο του. Η μία σφαίρα βρήκε το θύμα στο κεφάλι και οι άλλες τρεις στην πλάτη.


Η χήρα και ο καρδιολόγος (πηγή: cretapost.gr)

Στη δική της απολογία η χήρα αρνήθηκε κάθε κατηγορία, και μάλιστα στράφηκε κατά του εραστή της λέγοντας ότι την απειλούσε πως θα ανεβάσει φωτογραφίες τους στο Facebook. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του και τον χαρακτήρισε «ανισόρροπο». Πρόσθεσε δε ότι σε κάποια ανύποπτη στιγμή ο 38χρονος της είχε πει ότι θα σκοτώσει τον άνδρα της, αλλά δεν πήρε στα σοβαρά τα λεγόμενά του διότι «ήταν μεθυσμένος». Επιβεβαίωσε ότι ο γάμος της με τον καρδιολόγο είχε προβλήματα, αλλά είπε ότι δίσταζε να διακόψει τη σχέση της με τον συμπατριώτη της διότι την απειλούσε.

Η οικογένεια του καρδιολόγου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι ο 62χρονος είχε απομακρυνθεί εξαιτίας της 39χρονης, και εξέφρασε αμφιβολία για την πατρότητα του παιδιού. Στο δικαστήριο κατέθεσε και φίλος του καρδιολόγου ο οποίος είπε ότι ο γιατρός τού είχε εκμυστηρευτεί ότι από το σπίτι χάθηκαν 30.000 ευρώ και ότι δεν ήθελε να κάνει μήνυση καθώς φοβήθηκε το σκάνδαλο.