20 Φεβρουάριος 2019, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουάριος 2019, 11:14

Η πρόταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τον κατώτατο μισθό

  • Η πρόταση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τον κατώτατο μισθό
    (Φωτ. αρχείου ΕΡΑ / Stephanie Lecocq)

Τη θεσμοθέτηση του κατώτατου μισθού ως αρχή του κράτους πρόνοιας σε όλα τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά ανάλογα με την απόδοση της εθνικής οικονομίας και το κόστος ζωής, ζήτησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας σε εκδήλωση του Κοινοβουλίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. «Κάθε εργασία αξίζει έναν δίκαιο μισθό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω μια νέα προσέγγιση όσον αφορά τους κατώτατους μισθούς» τόνισε ο Γιούνκερ, και πρόσθεσε: «Ο κατώτατος μισθός πρέπει να γίνει βασική αρχή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο μέλλον της ευρωπαϊκής ηπείρου λέγοντας ότι σε είκοσι χρόνια καμία χώρα της ΕΕ δεν θα είναι μέλος της ομάδας G7.

Όποιος θέλει να καταργήσει την Ευρώπη, θα πρέπει να επισκεφθεί τα στρατιωτικά νεκροταφεία, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεν δίστασε να αποστασιοποιηθεί από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. «Δεν υπάρχει κάτι το κοινό μεταξύ του Όρμπαν και εμού. Η θέση του δεν είναι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ» τόνισε, και κάλεσε τον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ να εξετάσει αν χρειάζεται τις ψήφους του Όρμπαν. «Υπάρχουν φωνές που απλά δεν θέλουν», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ακόμη ότι θεωρεί το Brexit «την πιο τραγική μεταπολεμική απόφαση στην Ευρώπη».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.