• ΑΡΧΕΙΟ
17 Φεβρουάριος 2014, 14:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:34

«Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον» στο Κιλκίς | 21 Φεβ 2014

  • Η Ποντιακή θεατρική παράσταση ο Αχιλλέας και το μνημόνιον στην Δράμα | 23 Οκτ 2013

Η πιο πρωτότυπη ποντιακή παράσταση των τελευταίων ετών παρουσιάζεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στις 20:00 στο «Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς». Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία «ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον», που έγραψε ο εκδότης του ποντιακού περιοδικού «Άμαστρις» Δημήτρης Πιπερίδης και στην οποία πρωταγωνιστούν μερικοί από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής μουσικής σκηνής.

Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: ο Αχιλλέας, ένας φιλήσυχος Πόντιος συνταξιούχος του ΟΓΑ, ζει σ” ένα μικρό χωριό του Κιλκίς με τη σύζυγο του Κορνηλία και την υπεραιωνόβια πεθερά του Παρθένα. Απηυδισμένος από τις συνεχείς προβολές της δύστροπης πεθεράς του, αποφασίζει μια μέρα να την εκδικηθεί και αντί για το χάπι του αλτσχάιμερ της δίνει ένα… βιάγκρα. Η γριά αρχίζει να γίνεται επιθετική, να ανασύρει από το υποσυνείδητο της το καλά κρυμμένο δοσιλογικό παρελθόν της, αλλά και να… παρενοχλεί σεξουαλικά το μισό αντρικό πληθυσμό του χωριού!!! Την ίδια ώρα η Κορνηλία απαιτεί από τον ταλαίπωρο Αχιλλέα να υπογράψουν ένα «μνημόνιο οικογενειακής συνεργασίας» ώστε να πάψει να είναι ασυνεπής ως προς τις «συζυγικές» υποχρεώσεις του». Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένα πρωί εμφανίζεται απρόσκλητος στο σπίτι της οικογένειας ένας μυστηριώδης εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι άλλος από έναν δαιμόνιο γείτονα, που θέτει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο με στόχο να απαλλάξει το φίλο του Αχιλλέα από τα προβλήματά του…

Πρωταγωνιστούν οι Αχιλλέας Βασιλειάδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Συμεωνίδης και Ρούλα Βασιλειάδου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Συμεωνίδης.

Η παράσταση, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Νέας Σάντας και την Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Αργοναύτες» με τη  συνεργασία των ποντιακών σωματείων του Νομού και τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς θα δοθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στο «Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς». Ώρα έναρξης 20:00.

Τιμή εισόδου: 7€.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972 881 006