19 Φεβρουάριος 2019, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2019, 22:20

Πολάκης στην ΕΡΤ: Δεν απείλησα τον κ. Στουρνάρα, κατά παραγγελία η εισαγγελική παρέμβαση

  • Άρση της ασυλίας Πολάκη εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Σαφώς και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα. Σαφώς μιλήσαμε. Ουδέποτε τον απείλησα και ουδέποτε ηχογράφησα τη συνομιλία μας. Ό,τι έχω να πω, το λέω στο φως της ημέρας. Δεν έχω κάτι να κρύψω», υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά». Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέδεσε το θόρυβο για το δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank με τις αποκαλύψεις του για τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ και άφησε αιχμές κατά της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Αναφορικά με το δικό του δάνειο, τον έλεγχο από την ΤτΕ και την παρέμβαση που άσκησε το απόγευμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Π. Πολάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα βέβαια. Όπως έχω πει πολλές φορές, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Να έρθει ο κ. εισαγγελέας και να τα ελέγξει. Κι αν αποδειχθεί ότι δεν είναι ηχογραφημένη η συνομιλία, τότε θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση στον κ. Στουρνάρα ότι με συκοφαντεί; Διότι αφού βγαίνει η Attic Bank και λέει ότι είναι καθόλα νόμιμο το δάνειο που πήρα, τότε εγώ θα έπρεπε να είχα κάνει πολλές μηνύσεις όλες αυτές τις ημέρες με τα αίσχη που έχουν ακουστεί εις βάρος μου».

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ακόμη: «Εδώ είμαι. Δεν φοβάμαι. Είμαι καθαρός. Μπορώ να απαντήσω στα πάντα, μιλάω με στοιχεία. Όταν λέω πήραμε νοσοκομεία με 730 εκατ. χρέος και θα τα παραδώσουμε με 300 εκατ. πλεόνασμα, δεν αμφισβητείται». Διερωτήθηκε «Από που κι ως που είναι "θεσμική εκτροπή" ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει επί τρεις μέρες τα ΜΜΕ να μην πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη και να ζητήσει έλεγχο και ευαισθησία και για άλλα δάνεια;». Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα υπογράμμισε ότι «πρώτη φορά ήταν που μίλησα με τον κ. Στουρνάρα. Μια φορά τον είχα δει στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, αλλά τότε δεν είχαμε μιλήσει». Σε σχέση με το δάνειο που πήρε, διερωτήθηκε: «Να ποινικοποιήσουμε δηλαδή το γεγονός ένας πολιτικός να παίρνει δάνειο καθαρά; Τι να κάνω, να ζητήσω και συγγνώμη που δεν βρήκα τα λεφτά αλλιώς, από φίλους, από επιχειρηματίες, από "διευκολύνσεις", και πήγα και έβαλα υποθήκη περιουσιακά μου στοιχεία;».

Αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν περί ηχογράφησης της συνομιλίας του με τον κεντρικό τραπεζίτη απάντησε πως διαθέτει «εξαιρετικό» μνημονικό και ξεκαθάρισε πως δεν ήταν ηχογραφημένη η μεταφορά της συνομιλίας.

Είπε ακόμη πως έχει κάποια οικονομικά θέματα για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει λεπτομερώς. «Έχω ένα ζόρι λόγω ιδιαίτερων συνθηκών στην οικογένειά μου και έβαλα υποθήκη και πήρα δάνειο που εξυπηρετείται κανονικότατα. Αρκετή κρεατοφαγία και κανιβαλισμός έγινε σε μένα και στη γυναίκα μου. Όπως κάθε Έλληνας πολίτης, έβαλα υποθήκη και πήρα δάνειο. Ένα μικτό προϊόν, που είναι ένα κομμάτι κατασκευαστικό κι ένα άλλο καταναλωτικό. Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας. Για πάντα θα είμαι ο Παύλος ο Πολάκης που κατάγεται από τα Σφακιά και θα είμαι γιατρός. Βουλευτής, δήμαρχος και υπουργός θα είμαι κάποια χρόνια. Και δεν πρέπει να μπορεί να με ελέγξει κανένας όταν θα φύγω. Εμείς κόψαμε τη μίζα της κορφής. Κόψαμε το χρήμα της διαφθοράς και μπορέσαμε και κάναμε πράγματα, εμένα κανένας δεν με κρατάει. Έχουνε ψάξει 13 γενιές καθέτως και οριζοντίως και το μόνο που μου βρήκαν είναι που καπνίζω», ανέφερε και σημείωσε επίσης ότι από το 2015 έχει κλείσει τα βιβλία του και δεν χειρουργεί.