19 Φεβρουάριος 2019, 21:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2019, 20:29

Κεραμέως-Κουμουτσάκος: Υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια;

  • Κεραμέως-Κουμουτσάκος: Υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια;
    Η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως στο βήμα της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, Γιώργο Κουμουτσάκο, κατέθεσαν εκ νέου ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εξωτερικών σχετικά με τις εργασίες της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις τροποποιήσεις στα σχολικά εγχειρίδια.

Σε δήλωσή της η Ν. Κεραμέως ρωτά «ευθέως» τους δύο υπουργούς εάν υπάρχουν «αλυτρωτικές αναφορές» στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια και ποιες είναι αυτές.

Όπως εξηγεί, ο Κ. Γαβρόγλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε ότι «οι εργασίες της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που αφορούν ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, έχουν ήδη ξεκινήσει υπό την εποπτεία των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών "υπό το πρίσμα της απάλειψης αλυτρωτικών αναφορών". Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι "οι αναφορές αυτές δεν θα περιέχονται σε κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό από το επόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχουν δεσμευτεί οι δύο πλευρές"».

Διαβάστε ΕΔΩ την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ.