19 Φεβρουάριος 2019, 20:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2019, 19:50

Οι «Κομνηνοί» Ευβοίας δώρισαν εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στην ενορία τους

  • Οι «Κομνηνοί» Ευβοίας δώρισαν εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στην ενορία τους
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)
  • Οι «Κομνηνοί» Ευβοίας δώρισαν εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στην ενορία τους

Την εικόνα του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου δώρισε ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου Χαλκίδας, την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής συμμετείχε τιμητικό άγημα από μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι φορούσαν τις ποντιακές τους φορεσιές.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος για την αρχή του Τριωδίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια στο έργο του ποντιακού συλλόγου. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του σωματείου Κωνσταντίνος Καραγιάννης ανέβηκε στο βήμα και ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η σύνδεση με την πατρίδα στηρίζεται πάνω σε δύο πυλώνες, δύο φωτεινούς φάρους: την πίστη που ποτίζεται με προσευχή και το χρέος της ιστορίας που ποτίζεται με αίμα. Η σημερινή μας προσφορά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου στον Άγιο Ιωάννη, την ενορία μας στη Χαλκίδα, είναι ένα χρέος που εκπληρώνουμε, συνεχίζοντας έτσι την αποστολή μας να διασώσουμε και να διαδώσουμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό και την ταυτότητά μας».

Στο τέλος μοιράστηκαν στους πιστούς μικρά εικονίσματα του αγίου.