19 Φεβρουάριος 2019, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουάριος 2019, 15:20

Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ

  • Πέθανε ο Καρλ Λάγκερφελντ
    (Φωτ.: EPA / Ian Langsdon)

Σε ηλικία 85 ετών, και όντας δημιουργικός μέχρι το τέλος, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Παρίσι ο Καρλ Λάγκερφελντ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου υψηλής ραπτικής Chanel εισήχθη εσπευσμένα χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, καθώς το τελευταίο διάστημα η υγεία του ήταν κλονισμένη.

Οι φήμες για την υγεία του άρχισαν να φουντώνουν όταν στις 22 Ιανουαρίου δεν εμφανίστηκε στο ντεφιλέ για την κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2019.

Ο Καρλ Ότο Λάγκερφελντ, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε το 1933 στη Γερμανία σε οικογένεια βιομηχάνων. Η ιστορία θα γράψει γι’ αυτόν ότι ήταν καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής. Στον γαλλικό οίκο Chanel «μετακόμισε» το 1983 από τον ιταλικό οίκο Curiel. Ο «Κάιζερ» της μόδας είχε υπογράψει και κολεξιόν για λογαριασμό του οίκου Fendi.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής έγινε το 1963 όταν ξεκίνησε να εργάζεται για λογαριασμό του ιταλικού οίκου Tiziani. Εκτός από σχεδιαστής μόδας ήταν φωτογράφος, φωτογράφος μόδας, εκδότης, σχεδιαστής γραμματοσήμων και ενδυματολόγος.

Από τη Γερμανία τιμήθηκε με τον Σταυρό 1ης τάξεως του Τάγματος της Αξίας και με τον Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής. «Μια μικρή αίσθηση του χιούμορ και λίγη ασέβεια. Αυτά χρειάζεται ένας θρύλος για να επιβιώσει», λέγεται ότι ήταν η αγαπημένη φράση του μόδιστρου που έμοιαζε με ροκ εν ρολ μαρκήσιο.